Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

To ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ καταγγέλει τον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μ.Γκανά για αυταρχισμό, αντικαταστατικές & αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς κατήργησε και το Δ.Σ. της Ένωσης, που δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη ενημέρωση για ενέργειες και μεθοδεύσεις του όσο αφορά το ασφαλιστικό του Κλάδου και τις τρέχουσες εξελίξεις .
Οι εκπρόσωποι του: ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ:
Παναγιώτης Σκουτέρης-Μιλτιάδης Ζήκος-Ηλίας Αργυρόπουλος-Ιωάννα Σακελλαρίου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ:
Τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, ο όποιος κατήργησε με συνοπτικές αντιδημοκρατικές διαδικασίες, κάθε συλλογική έκφανση της λειτουργίας της Ένωσης μας.
Στη διάρκεια της «απολυταρχίας» του δε συνεδρίασε ούτε μία φορά το μικτό συμβούλιο των εκπροσώπων των εργαζομένων-συνταξιούχων, ούτε κανένα άλλο καταστατικό όργανο ή επιτροπή.
Η συνεχείς υποβάθμιση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. (μόλις 16 συνεδριάσεις σε ενάμιση χρόνο) με θέματα ημερησίων διατάξεων που αφορούσαν δευτερεύοντα  για τον κλάδο  θέματα.
Σε κρίσιμες για τον κλάδο στιγμές ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ εν αγνοία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, παζαρεύει και διαβουλεύεται ερήμην  μας- ως «εργολάβος».
Τα αποτελέσματα όλων αυτών των αυθαίρετων και αντιδημοκρατικών ενεργειών του - παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες κλπ, εκ των αποτελεσμάτων κρινόμενα, παράγουν τετελεσμένα όπως:
Η ενοποίηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο νέο υπέρ-ταμείο έκτρωμα (ΕΦΚΑ), η δήμευση της περιουσίας του, καθώς και η κατάργηση του Αγγελιοσήμου, του βασικότερου πόρου του ασφαλιστικού συστήματος του Κλάδου.
Το επόμενο deal είναι ο ΕΔΟΕΑΠ, όπου  εσπευσμένα  προωθείται ένα λειτουργικό μοντέλο που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί μεσοπρόθεσμα σε χρεωκοπία.
Η επιχειρούμενη αντικατάσταση του καταργηθέντος αγγελιοσήμου (20-21%) με άλλον «πόρο» που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κυμαίνεται κατά μέγιστη τιμή 12% σε συνάρτηση  με τον  τριπλασιασμό των ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ, και χωρίς καμία  θεσμική δια ΝΟΜΟΥ κατοχύρωση τα  προτεινόμενα «ιδιωτικά συμφωνητικά» με τους εργοδότες θα γίνουν πολύ γρήγορα  κουρελόχαρτα.
Σημειωτέον ότι δεν προβλέπεται  εισπρακτικός και ελεγκτικός μηχανισμός του πόρου του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ θα διακηρύττει ότι «έσωσε» τα ασφαλιστικά μας ταμεία, την ίδια στιγμή που θα χρεοκοπούν.
Ο δρόμος πλέον και η μοναδική σωτηρία που θα προτείνεται θα είναι η υλοποίηση των ήδη συμπεφωνημένων με τους εργοδότες   –ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και η μετάλλαξη εξ ανάγκης  της φυσιογνωμίας του  ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο.
Στο πλαίσιο αυτό:
Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ παράνομα και αντικαταστατικά, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης,  αποφάσισε  να διαθέσει χρηματικό ποσό, που δεν γνωρίζουμε το ύψος του, από τα αποθεματικά της ΕΠΗΕΑ (χρήματα των μελών) σχετικά με εκπόνηση έκθεσης  που αφορά, την αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων του ΕΔΟΕΑΠ, ενόψει συνάντησης με τριμερή επιτροπή  (εργοδότες-κυβέρνηση-συνδικαλιστικές ενώσεις).

Εκτός των ως άνω  όπως φαίνεται αποφάσισε η ΕΠΗΕΑ να  χρηματοδοτήσει καθ’ ολοκληρία  το ποσό, όποιας συνδικαλιστικής Ένωσης και για οποιοδήποτε λόγο, αδυνατεί να καταβάλει εκείνο που της αναλογεί.
Το ελάχιστο που όφειλε ο κυρ. Μ. Γκανάς, ήταν να έχει απόφαση Δ.Σ., τόσο  για τις εκταμιεύσεις αυτές, όσο και για το στρατηγικό πλαίσιο, που θέτει ο κλάδος στις διαπραγματεύσεις αφού δεν έχει καν έγκριση- εξουσιοδότηση από το ανώτατο συλλογικό όργανο του κλάδου, που είναι η Τακτική-Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΗΕΑ.
Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ όπως καταγγέλλεται από συνδικαλιστικές ενώσεις του Κλάδου (ΕΣΗΕΑ κλπ), αλλά και από μέλη Διοικητικού  Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ  είναι μέρος του προβλήματος.
Ο αυταρχισμός, οι αντικαταστατικές &  αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν.
Υ.Γ: Σημειωτέον τόσο το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ, όσο και η Νομική της Υπηρεσία,  αρνείται παρά τα αλλεπάλληλα  διαβήματα και επιστολές των εκπροσώπων μελών του Δ.Σ. του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ, να χορηγήσει (επικαιροποιήσει ) σε ηλεκτρονική μορφή email των συναδέλφων για ενημέρωση , επιχειρώντας έτσι να φιμώσει την όποια άποψη, στην πιο κρίσιμη για τον Κλάδο χρονική στιγμή.
Η απάντηση του προεδρείου στα  εκλεγμένα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ ήταν: «Δεν σας δίνουμε τίποτα, προσφύγετε στα δικαστήρια».


Αθήνα 15 Ιουλίου 2016
     
    ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.