Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Δεκάδες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

Τουλάχιστον 24 δημοσιογράφους της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem συνέλαβε η τουρκική αστυνομία την Tετάρτη,
μία ημέρα μετά την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας της που επιβλήθηκε  από τουρκικό δικαστήριο με την κατηγορία ότι διεξάγει προπαγάνδα υπέρ του PKK.
Οι συλλήψεις αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των κρατουμένων εργαζομένων σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης στους 99, με βάση στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).
Όπως ανέφερε η εφημερίδα στον ιστότοπο της, οι περισσότεροι από τους 24 κρατουμένους, συνελήφθησαν την Τρίτη σε επιδρομή που έγινε στα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη. Άλλοι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.
Έπειτα από την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι τουρκικές αρχές έχουν «φιμώσει» περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης.
«Αυτό που συμβαίνει στην Ozgur Gundem είναι απαράδεκτο. Προφανώς οι αρχές χρησιμοποιούν..  την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να φιμώσουν κάθε φωνή που ασκεί κριτική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ, Μόγκενς Μπλίχερ Μπγιέρεγκορντ.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκεται η Άσλι Ερντογάν, βραβευμένη συγγραφέας, που διατηρούσε στήλη στην εν λόγω εφημερίδα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του Ραγκίπ Ζαράκολου, υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αρθρογράφο της εφημερίδας.
Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα επίσης στο σπίτι της πολιτικού Φελίζ Κοτσάλι, επίσης συνεργάτιδας της εφημερίδας.
Η εφημερίδα, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με δεκάδες έρευνες και επιβολή προστίμων από το 2014, ενώ ανταποκριτές της έχουν συλληφθεί.
- πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.