Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Κυνική ομολογία Μπόμπολα: Εμείς φταίμε για το χάλι στο Mega

Με απόλυτα κυνικό τρόπο ο Φώτης Μπόμπολας έσβησε και τις τελευταίες ελπίδες όσων πίστευαν τις υποσχέσεις της διοίκησης για το μέλλον του καναλιού στη σημερινή του μορφή.
«Για τη σημερινή κατάσταση του Mega φταίνε οι μέτοχοί του», δήλωσε ξεκάθαρα ο ισχυρότερος μέτοχος του καναλιού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, σημειώνοντας πως ο ίδιος ήθελε να βάλει χρήματα, αλλά δεν ήθελαν οι άλλοι δύο, δηλαδή ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ο Σταύρος Ψυχάρης, διαψεύδοντας έτσι τις κατηγορίες από το Mega και τα έντυπα του ΔΟΛ ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση.
Μίλησε ακόμη για… «εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του», αφήνοντας να εννοηθεί πως θέλουν να κλείσουν το κανάλι οριστικά οι μέτοχοί του.
Όσα είπε ο Φώτης Μπόμπολας αποτελούν στην πραγματικότητα την κυνική ομολογία πως όσο το κανάλι της προπαγάνδας υπέρ των Μνημονίων έπαιρνε δάνεια, από το 2009 και μετά, και δεν τα εξυπηρετούσε όλα ήταν καλά. Όταν όμως έπρεπε να πληρωθούν τα δάνεια, οι μέτοχοί του το εγκατέλειψαν στην τύχη του και στις τράπεζες, αρνούμενοι να στηρίξουν την κοινή τους επιχείρηση.
Η δήλωση αυτή είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο λειτουργίας των χρεοκοπημένων ΜΜΕ μετά το 2009, που ζούσαν και ζουν με δανεικά για να προπαγανδίζουν την πολιτική των Μνημονίων και να συκοφαντούν την κοινωνία αλλά και κάποιοι από τους μετόχους τους να κάνουν τις δουλειές τους.
Ο εκδότης άδειασε και τον διευθυντή Ειδήσεων Μανώλη Καψή, ο οποίος επιμένει να δηλώνει πως η κυβέρνηση κλείνει το Mega, λέγοντας πως «ο διευθυντής Ειδήσεων του Mega δεν είχε τέτοια εντολή από το διοικητικό συμβούλιο και δεν είχε πάρει καμία τέτοια κατεύθυνση από το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος», το οποίο «έχει καιρό να συνεδριάσει»!
Σε ό,τι αφορά τα δάνεια της Τηλέτυπος, ο Φ. Μπόμπολας ανέφερε πως ανέρχονται σε 103 εκατ. ευρώ,  δεν εξυπηρετούνται  και έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες. Ως εγγυήσεις έχουν δοθεί, μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπόμπολα και η ταινιοθήκη του καναλιού, που έχει αποτιμηθεί σε περίπου 80 εκατ. ευρώ. Στο κανάλι η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, καθώς οι βασικές λειτουργίες του έχουν καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.