Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η αιμοδότρια Nova, το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι ”κατασκευαστές πλυντηρίων”

Αναδημοσίευση από sportandbusiness
Γνωρίζουμε άριστα όλοι μας, την ισχύ που έχει το περίφημο ”πες, πες, κάτι θα μείνει” και το αντίστοιχο ”ρίξε λάσπη, έστω και χωρίς τσιμέντο, έτσι κι αλλοιώς ο τείχος θα λερωθεί”. Στο δύσμοιρο ποδοσφαιρικό μας τοπίο, έχουμε πλήρη εφαρμογή των προαναφερόμενων δοκιμασμένων συνταγών…

Και εξηγούμεθα:
Αυτό το άθλιο γαϊτανάκι, που σέρνεται τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συμπαρασύρει το άθλημα σε μαρασμό και απαξίωση, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι αποτελεί λερναία ύδρα. Του κόβεις ένα ”κεφάλι”, βγαίνει καινούργιο και από το καινούργιο, ”φυτρώνουν” και νέα, ”εμπλουτίζοντας” και ενισχύοντας το ”τέρας”, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να είναι ανίκητο, σαν τη βλακεία ένα πράμα… 
Το τωρινό έργο, έχει και πάλι ένα ”λάκο με φίδια”, έχει πρωταγωνιστές και συμπρωταγωνιστές, έχει φανερά και κρυφά χτυπήματα, αλλά, φεύ, έχει και δύο θύματα – το ένα το ίδιο το ποδόσφαιρο, το παιχνίδι του ποδοσφαίρου δηλαδή και οι λάτρεις του (μιλάμε για τους φιλάθλους και όχι τους εγκληματικούς συνδέσμους οπαδών) και το άλλο ”εύκολο θύμα”, είναι ο αιμοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το συνδρομητικό κανάλι της Nova, δηλαδή, το οποίο υφίσταται για μία ακόμα φορά τις συνέπειες των τραγικών επιλογών των ιδιοκτητών-προέδρων της Σούπερ Λιγκ και φυσικά την εγκληματική για το άθλημα συμπεριφορά της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ.

Ιδού, λοιπόν, ποιό είναι το τελευταίο ”μενού” των εξελίξεων:
Στελέχη της Nova με αφορμή σημερινά, στοχευμένα δημοσιεύματα συγκριμένης μερίδας ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας, καθώς μιλούν για «…στοχοποίηση των ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ από τη Nova…» αναφερόμενα στο εξώδικο της Nova προς τη Super League. Παραλείπουν όμως συστηματικά και επισταμένα τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, να αναφέρουν ότι το απόσπασμα από το εξώδικο στο οποίο αναφέρονται, που κάνει λόγο για «..τις ιδιαιτέρως αιχμηρές ανακοινώσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, με τις οποίες δηλώνεται κατηγορηματικά ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League ΕΛΛΑΔΑ 2016-2017… και την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταία διάστημα», αποτελεί ακριβή αντιγραφή από την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για την αναβολή του πρωταθλήματος, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Στελέχη της εταιρείας, αποσαφηνίζοντας τις θέσεις της Nova, επεσημαίνουν όμως τα ακόλουθα:
• Η Nova το μόνο το οποίο αποδεδειγμένα επιθυμεί είναι η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, του οποίου άλλωστε αποτελεί πλέον και τον μόνοχρηματοδότη.
• Και οι 16 ομάδες που αποτελούν τον συνεταιρισμό της Super League, επί μήνες τοποθετούνται δημόσια και δρουν μόνιμα ανάλογα με τα δικά τους μικροοπαδικά συμφέροντα, δημιουργώντας τελικά το υπόβαθρο ανασφάλειας και υποβάθμισης του πρωταθλήματος, στο οποίο βασίστηκαν οι Αρχές για να αναβάλλουν την έναρξη του Πρωταθλήματος .
• Η Nova θεωρεί υπεύθυνο τον συνεταιρισμό της SuperLeague και όλες τις ΠΑΕ μέλη του, που με πράξεις και παραλείψεις πολλών μηνών, στέρησε από το φίλαθλο κοινό και τους συνδρομητές της Nova το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
• Τέλος, είναι ενδεικτικό ότι ο συνεταιρισμός της SuperLeague αγνόησε πλήρως, συγκεκριμένες και γραπτές προτάσεις που έκανε η Nova, για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και μεταθέτοντας διαρκώς την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου στο μέλλον.

Υπάρχει, άραγε, κάποιος λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, φίλαθλος, ακόμα και οπαδός, χωρίς πλήρη ”τύφλωση”, που να διαφωνεί, με όσα διατυπώνει και συγχρόνως στην ουσία καταγγέλει, προς πάσα κατεύθυνση,το εν λόγω συνδρομητικό κανάλι;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.