Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αθώοι οι δημοσιογράφοι Βαξεβάνης - Συμεωνίδης

Τους είχε μηνύσει ο Βγενόπουλος για συκοφαντική δυσφήμηση
Το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας αθώωσε ομόφωνα τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Συμεωνίδη στην δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Το δικαστήριο έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία, που είχε μηνύσει τους δύο δημοσιογράφους για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η ομόφωνη απόφαση αθώωσης των δημοσιογράφων Βαξεβάνη και Συμεωνίδη που επί της ουσίας έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του επιχιρηματία για δήθεν συκοφαντία από τις.. αποκαλύψεις του Hot Doc αναφορικά με τη δραστηριότητά του επιχειρηματία στη Λαϊκή Τράπεζα και την επακόλουθη κατάρρευση της κυπριακής Οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος εις βάρος του Κώστα Βαξεβανη και του Γιάννη Συμεωνίδη (σ.σ είχε μηνύσει ακόμα δυο δημοσιογράφους του Hot Doc οι οποίοι έχουν αθωωθεί πρωτοδίκως), αφορούσε τις αποκαλύψεις του Hot Doc σε σχέση με τη δραστηριότητά του Ανδρέα Βγενόπουλου στη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, την επακόλουθη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε την τράπεζα ως κουμπαρά για να δανειοδοτεί φίλους επιχειρηματίες και συνδεδεμένες επιχειρήσεις και την εμπλοκή του στην υπόθεση του Βατοπεδίου μέσω υπέρογκων δανειοδοτήσεων στη Μονή.
** Στη φωτογραφία οι δύο δημοσιογράφοι με τους συνηγόρους υπεράσπισης Νίκο Κωνσταντόπουλο, Γιάννη Μαντζουράνη και Γιάννη Απατσίδη.
Αναδημοσίευση:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.