Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι στα Πρακτορεία - Αντιστεκόμαστε - Διαδηλώνουμε

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Προσυγκέντρωση του Κλάδου στην Πλ. Βάθη στις 18:30 
«Όλα γίνονται για το καλό μας»! «Λίγο υπομονή ακόμη και έρχεται η ανάπτυξη»! Αυτά μας λένε κυβέρνηση και εργοδότες παίζοντας με τη νοημοσύνη μας. Μα εμείς έχουμε πρόσφατη πείρα από το τι σημαίνει η ανάπτυξη που μας τάζουν.
Στο όνομά της κόπηκαν μισθοί και επιδόματα από «ΕΥΡΩΠΗ» και «ΑΡΓΟΣ». Για χάρη της οι συντάξεις των πατεράδων και των παππούδων μας έχουν υποστεί τεράστια μείωση, πληρώνουμε τα είδη βασικής ανάγκης με 24% ΦΠΑ, μένουν τα παιδιά μας έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτή η ανάπτυξη δε μας αφορά, δεν είναι για εμάς, δεν έχουμε να πάρουμε τίποτα από αυτήν. Είναι για αυτούς που ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, αγοράζουν με δεκάδες εκατομμύρια κανάλι, για αυτούς που ανεξάρτητα αν θα κλείσει ή όχι το μαγαζί τους, έχουν εξασφαλίσει τη ζωή των ίδιων και των εγγονιών τους για πολλές 10ετίες.
Αλλά δε φτάνουν αυτά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέο πακέτο. Θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, να μην υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης των εργαζομένων, Γι’ αυτό και ετοιμάζει αλλαγές στα εργασιακά, στον συνδικαλιστικό νόμο.
Γι’ αυτό και θέλει να κάνει σχεδόν αδύνατη την κήρυξη απεργίας, να επαναφέρει την ανταπεργία (lockout) για τους εργοδότες. 
Πρέπει να δείξουμε σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι δεν έχουν τη συναίνεσή μας. Όλα αυτά που ετοιμάζουν θα βρουν τη σθεναρή αντίσταση του ταξικού εργατικού κινήματος. Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα, να ακυρώσουμε στους χώρους δουλειάς, αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Να ακυρώσουμε τις μειώσεις μισθών που επέβαλλαν «ΕΥΡΩΠΗ» και «ΑΡΓΟΣ», να διεκδικήσουμε την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς μειώσεις και την αναπλήρωση των απωλειών την περίοδο της κρίσης. 
Επιβάλλεται η καλύτερη οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες. Επιβάλλεται να καταλάβουμε εμείς οι εργαζόμενοι ότι το συμφέρον μας βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτό του εργοδότη μας. 
Στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα βγει και πάλι να τάξει «ανάπτυξη». Σαν πρώτη απάντηση και αρχή νέων αγώνων καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 09/09 στις 19:00 στην Ομόνοια.
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.