Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Νέο αδιέξοδο στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ

Σε  προδιαγεγρμμένο αδιέξοδο οδηγήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προσήλθαν στη Διάσκεψη με κοινή αντιπρόταση αναβολής της συγκρότησης του ΕΣΡ έως ότου αποφασίσει το ΣτΕ επί της ουσίας της συνταγματικότητας του νόμου Παππά και παρακάμπτοντας, ουσιαστικά, τη συναινετική πρόταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τη σύνθεση του Συμβουλίου.
Στην τελική ψηφοφορία για την συγκρότηση του ΕΣΡ υπήρξαν 12 "ναι", 4 "όχι", 7 "παρών". Απών από την ψηφοφορία ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την θέση του κόμματός του.
Για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ απαιτείτο πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, δηλαδή οι 20 από τις 24 ψήφους.
Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε για τη στελέχωση του ΕΣΡ τα εξής πρόσωπα:..
• Για πρόεδρο τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ και πρόεδρο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων.
• Για αντιπρόεδρο τον Γιώργο Πλειό, καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία στον Τύπο και τα ΜΜΕ.
Για μέλη, τους:
- Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών.
- Βασιλη Καραποστόλη, καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
- Λίλιαν Μήτρου, δικηγόρο, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
- Φανή Πετραλιά, δημοσιογράφο, Γραμματέα Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
- Αγγελική Σγώρα, Διδάκτορα Δικτύων Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
- Ιωάννη Τζανετάκο, δημοσιογράφο, πτυχιούχο Νομικής Σχολής Αθηνών.
- Κωνσταντίνο Τσακίρη, απόφοιτο Σχολής Μηχανικών ΒΒC Αγγλίας με εξειδίκευση στις Ραδιοτηλεοπτικές Τεχνολογίες. 
- πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.