Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Οι καναλάρχες θέλουν τον ΕΔΟΕΑΠ υπό τη …σκέπη τους

Κατέθεσαν οι καναλάρχες τις προτάσεις τους για τον ΕΔΟΕΑΠ στην ΠΟΕΣΥ και το υπουργείο Εργασίας μέσω του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου. Όπως θα διαβάσετε δίπλα στη φωτο (είναι η πρόταση Κυριακόπουλου που αποκαλύπτει σήμερα το blog), οι καναλάρχες συμφωνούν μεν σε επιβολή ειδικού τέλους για τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά μόνο εάν καταργηθεί το …αυτοδιοίκητο του ασφαλιστικού Οργανισμού!
Συγκεκριμένα προτείνει: 
Την εργοδοτική εισφορά η οποία έτσι κι αλλιώς ισχύει με το νέο ασφαλιστικό, στο ύψος του ΙΚΑ και για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως αν είναι μέλη συνδικαλιστικών ενώσεων. Αν χρειαστούν επιπλέον έσοδα (που είναι βέβαιο πως θα χρειαστούν) να επιβληθεί ειδικό τέλος επί του τζίρου των εταιρειών και των συνδρομητικών ΜΜΕ.
Ο ΕΔΟΕΑΠ θα διοικείται από επαγγελματίες διαχειριστές και συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργοδοτών με δικαίωμα άσκησης βέτο. Και τέλος θα πρέπει να προσληφθούν στον ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που εργάζονται στα άλλα ΜΜΕ (οι δικοί τους δλδ) και να έχουν πρόσβαση στους ασφαλιστικούς φακέλους υγείας των μελών του οργανισμού!
Κατά πληροροφορίες μας η πρόταση δεν γίνεται δεκτή από τις συνδικαλιστικές ενώσεις αλλά οι συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να διαφωνήσουν μήπως και …πληγώσουν την κυβέρνηση. Για αυτό και συζητείται πολλές ώρες τι είδους ανακοίνωση θα εκδοθεί.
Φώς στο να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις δεν φαίνεται στον ορίζοντα καθώς, όπως όλα δείχνουν, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με συνδικαλιστές της δεξιάς, συμφωνούν στα περισσότερα. Σε αναμονή των νεώτερων εξελίξεων…
Αναδημοσίευση:mediatvnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.