Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΕΦΗΜ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και οι συνοδοιπόροι του Προέδρου της ΕΠΗΕΑ (Μ. Γκανά) στον Κλάδο.


Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ της ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ…

Και στη Θεσσαλονίκη με πανομοιότυπους και αναγνωρίσιμους κώδικες συμπεριφοράς αντίστοιχων του Προέδρου της ΕΠΗΕΑ, χωρίς φειδώ στη θεατρικότητα τους, δοκιμάζουν τις δυνατότητες μας, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις.
*Ανοικτά μαγαζιά με «ευγνώμονες» απλήρωτους εργαζόμενους/νες, να απομειώνουν τα τραπεζικά δάνεια των αφεντικών τους.
*Υπαγορευμένες υποσχέσεις και μυθεύματα, από ζηλωτές-προύχοντες, προς βράβευση του καλύτερου τρόπου «επαιτείας»
*Η διασπορά και το παραλυτικό σύνδρομο φόβου, για την επόμενη μέρα, που εξαναγκάζει ως προϊόν απόγνωσης, αρκετούς εξαθλιωμένους συναδέλφους/σες  να ανέχονται κανιβαλιστικούς όρους, ως συνθήκη ατομικής επιβίωσης.
Φοβικά συνθετικά παράγωγα κατασκευής συνεργάσιμων «υπηκόων», που ψυχαναγκαστικά ταυτίζουν τα συμφέροντα τους, με εκείνα των αφεντικών τους.
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στηρίζεται στο δόγμα της «κοινωνικής  θεολογίας της σωτηρίας»:
Sola fide, sola gratia, sola scriptura- εκ’ μόνης της πίστης, εκ’ μόνης της χάριτος, εκ’ μόνης της βίβλου: υπάρχει σωτηρία.
Όταν υπηρετείται ΤΥΦΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ, όλοι οι «δαίμονες» βρίσκονται στην απέναντι όχθη… κατά Μ. Γκανά (ΕΠΗΕΑ) και τους ομόθρησκους του, στο Κλάδο.
Αρχίζει πια να είναι περίεργη η υπόθεση της εφημερίδας της “Μακεδονίας”, ιδιοκτησίας Τζόν Ρήγα. Σε συνέχεια των εξελίξεων στην πολύπαθη εφημερίδα, εξελίξεις που διαρκούν πια περισσίτερο από έξι χρόνια, και μετά την πρόταση του ιδιοκτήτη να πάρουν “μετοχές” στη ζημιογόνα εταιρεία οι εργαζόμενοι αντί για δεδουλευμένα 11 μηνών, προστίθεται το “αίτημα” συνδικαλιστών και εργαζομένων της “Μακεδονίας”, να αποσυρθεί ο ΕΔΟΕΑΠ από την απαίτηση των χρεών της εφημερίδας. Κι όμως έγινε κι αυτό. Η δίκη επί των ασφαλιστικών του ΕΔΟΕΑΠ στον οποίο η εφημερίδα “Μακεδονία” χρωστάει δόσεις από παλαιότερη συμφωνία διακανονισμού, είναι να γίνει αύριο. Και έφθασε το αίτημα προς τον ΕΔΟΕΑΠ να αποσύρει τις κατηγορίες για να μην …κλείσει η εφημερίδα! Γιατί, λένε αυτοί οι συνδικαλιστές που προφανώς και έχουν άλλες δουλειές, ο ΕΔΟΕΑΠ θα φταίει αν κλείσει η Μακεδονία.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για τη “Μακεδονία” που πήρε τον Μάϊο του 2014 κρατική επιδότηση για την “αναδιάρθρωσή της” ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.
Η οποία μετά την επιδότηση απέλυσε περί τους 100 εργαζόμενους, ενώ το 2011 είχε απολύσει άλλους 80, μείωσε με ατομικές συμβάσεις τους μισθούς, σταμάτησε να πληρώνει από αρχές του 2015 και το Καλοκαίρι της ιδίας χρονιάς αιτήθηκε και εντάχθηκε στον Πτωχευτικό Κώδικα. ‘Εκτοτε συνεχίζει να εκδίδεται καθημερινά, ενώ χρωστάει 11 μισθούς στο προσωπικό! Η εφημερίδα την οποία κατήγγειλε κάποια φορά και η ΕΣΗΕΜΘ για εργοδοτική αυθαιρεσία.
Έρχεται τώρα ο ιδιοκτήτης και ζητά να ενταχθεί πάλι η εταιρεία στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα για να σταματήσει να πληρώνει κι αυτά που είχε συμφωνήσει με την πτώχευση της! Και ζητά τις υπογραφές των εργαζομένων, ώστε να συμφωνήσουν στο σχέδιο και αντί για χρωστούμενα να λάβουν μετοχές! 
Αυτή την εκδοτική εταιρεία και αυτόν τον εκδότη στηρίζουν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που εργάζονται στην εφημερίδα, έχοντας παράλληλα κι άλλες δουλειές σε άλλα (κρατικά) Μέσα. Και κατηγορούν όσους τολμούν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους ότι είναι οι “φταίχτες” που θα κλείσει η εφημερίδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.