Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Κινητοποιήσεις στο Κόκκινο για τις απολύσεις

Tην εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  για τις απολύσεις και την παράνομη και καταχρηστική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι αρνούνται να συναινέσουν στις προτεινόμενες μειώσεις αποδοχών, που προσπαθεί  να επιβάλει η εργοδότρια εταιρεία, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών. Η άρνησή τους συνάντησε την αντίδραση του Διευθύνοντος Συμβούλου Κώστα Νικόλτσιου, ο οποίος.. απάντησε με απολύσεις.     
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία του σταθμού να μην πραγματοποιήσει τις απολύσεις, να προσέλθει σε διάλογο και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων και θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Αύριο, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση, στα γραφεία της Ενώσεως, Ακαδημίας 20, 5ος όροφος.
 Είχε προηγηθεί προκήρυξη στάσης εργασίας από τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ από τις 15.00 έως τις 19.00, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr». Η στάση  εργασίας  έγινε έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων, που ανήγγειλε η εργοδοσία, με στόχο την μη πραγματοποίηση των απολύσεων αυτών και την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.