Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Να γιατί ο Ν. Σβέρκος δέχτηκε τη θέση του διευθυντή

Για ποιο λόγο ο Νίκος Σβέρκος στο απόγειο της επαγγελματικής του καριέρας, μόλις 34 χρόνων,  πολιτικός συντάκτης στην "Εφημερίδα των Συντακτών", με αποστολές, με δημοσιεύσεις που παρήγαν ειδήσεις και συγχρόνως με το βήμα που του έδινε η εκπομπή του στο Κόκκινο, επέλεξε να εγκαταλείψεις το "πακέτο" και το μάχιμο ρεπορτάζ και να δεχθεί την πρόταση να αναλάβει τη διεύθυνση του ρ/σ Στο Κόκκινο;.. Ο ίδιος απαντάει στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στην εφημερίδα Αυγή και στην Αγγέλα Νταρζάνου:
Το ραδιόφωνο αυτό το γνωρίζω από την εποχή που κυριολεκτικά ήταν «στα μπετά». Εδώ, στο κτίριο της Σαρρή, με ρώτησε ο Θανάσης Καρτερός, ο πρώτος διευθυντής του 105,5 Στο Κόκκινο, αν θέλω να γίνω δημοσιογράφος. Εδώ με παρότρυνε ο Βαγγέλης Βέκιος, ο άνθρωπος στον οποίο οφείλει το ραδιόφωνο τον διαχρονικό του ήχο, να κάνω εκπομπές. Εδώ γνώρισα τον αστείρευτο Γιώργο Ανανδρανιστάκη, που διαισθάνθηκε και με έπεισε πως έπρεπε να αρχίσω να γράφω.
Αν αρνούμουν τη διευθυντική θέση του 105,5 Στο Κόκκινο θα ήταν σαν να αρνούμαι την επαγγελματική μου φύση και την ιδεολογική μου προέλευση. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το πρωτοπόρο συνεταιριστικό εγχείρημα, συνεργάστηκα με εξαιρετικούς δημοσιογράφους. Το «απόγειο», λοιπόν, που περιγράφεις συνίσταται σε πολύτιμες εμπειρικές παραστάσεις, τις οποίες ελπίζω να αξιοποιήσω για το ραδιόφωνο της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.