Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Δέκα χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή στον Αντώνη Λυμπέρη

Την περασμένη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ο πρώην ισχυρός εκδότης Αντώνης Λυμπέρης δεν έδωσε το παρών στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Εκεί όπου εκδικαζόταν η μήνυση από την Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης εναντίον του ίδίου και της εταιρίας 3D – ιδιοκτησίας του στην οποία ανήκε ο ραδιοφωνικός σταθμός BEST-  μετά από έλεγχο για μη καταβολή δεδουλευμένων σε δεκάδες πρώην εργαζομένους του σταθμού.
Δεν έστειλε καν δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει και με συνοπτικές διαδικασίες καταδικάστηκε σε 10 χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση χωρίς..
αναστολή.
Ο έλεγχος και η μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας Παλλήνης αφορούσε τα δεδουλευμένα για τους μήνες από Ιούλιο έως και Οκτώβριο του 2012 και ο Αντώνης Λυμπέρης για να κάνει έφεση θα πρέπει να καταβάλλει πρώτα ποσό 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.
Το κατά πόσο απασχολεί πλέον τον εκδότη αυτή η καταδίκη χωρίς αναστολή, θα φανεί αργά ή γρήγορα, αφού πλέον έχει μπει και αυτός στο δρόμο των πλειστηριασμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τις συνεχείς διακοπές για τον πλειστηριασμό της εντυπωσιακής κατοικίας του στο Κεφαλάρι.
Μια κατοικία την οποία έχει σώσει τουλάχιστον τρεις φορές από το «σφυρί» υποστηρίζοντας ότι έχει δεσμευθεί από την Αρχή προστασίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Εκεί διαμένει με τη σύζυγό του Έλενα Μακρή-Λυμπέρη ο άνθρωπος που έστησε, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει την εκδοτική lifestyle αυτοκρατορία του.
Παρά την εν μια νυκτί μεταβίβαση κάποιων τίτλων το 2012 σε άλλη εταιρία – την Alpha Editions – η τελεσίδικη απόφαση του δiκαστηρίου τον Οκτώβριο του 2016 που δικαίωσε τους πρώην εργαζόμενους που άφησαν στο δρόμο, το ζεύγος εξακολουθεί να ζει κανονικά σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.
Τουλάχιστον λέγεται ότι το κάνει εκτός Ελλάδας, με glam καλοκαιρινές διακοπές στη Γαλλική Ριβιέρα, αλλά και τη Μύκονο, εκεί όπου διατηρούν ακόμη μια εκπληκτική κατοικία.
Εσχάτως ο Αντώνης Λυμπέρης τρέχει – χωρίς ο ίδιος να φαίνεται στην ταυτότητα – το online αντρικό περιοδικό «Man Of Status», με παλιούς πιστούς αλλά και νέους συνεργάτες.
Έτσι απλά, σαν μην έχει γίνει τίποτε….

- από το enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.