Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ


Το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ, με εισήγηση του Μ. Γκανά, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να σταματήσει τη χορήγηση του επί σειρά ετών καταβαλλόμενου επιδόματος ανεργίας, που αφορά δεκάδες δοκιμαζόμενους συναδέλφους στα ΜΜΕ.
Πλειοψηφική διοικητική απόφαση – ως επαναληπτική αυθαιρεσία του Προεδρείου, καταστρατήγησης συλλογικών αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων με συνοπτικές διαδικασίες, ως εμπέδωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ένωσης και της διαχείρισης των οικονομικών της διαθεσίμων.
Η προσχηματική επίκληση της «οικονομικής δυσπραγίας» μέσα από λιπαρές μεγαλοστομίες αποτελεί ευτελισμό των συναδέλφων, που έμειναν εκτός παραγωγικής διαδικασίας και για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται από το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ ως εξαρτημένοι πελάτες- υπήκοοι μίας χρήσης.
Οι εκλογές είναι σε ένα χρόνο, μέχρι τότε οι «επαγγελματίες»  της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης  μέσα από αλληλουχίες γεγονότων και από κλισέ θα πλειοδοτούν για την εμπέδωση της εξάρτησης και κατ’ επέκταση της κυριαρχίας τους – όπως πάντα για το καλό μας.
Εξάλλου αρκετοί ήταν εκείνοι οι συνάδελφοι/σες, που ψήφισαν ή ανέχτηκαν τη διαιώνιση και αναπαραγωγή του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού μορφώματος: τώρα έχουν άπλετο χρόνο αλλά και την πολυτέλεια να απογοητευτούν με την ησυχία τους.
ΥΓ: Οι εκπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΠΗΕΑ, διαφωνούν και με αυτήν την αυθαίρετη προσέγγιση- απόφαση του Προεδρείου και μεταξύ άλλων, σε πρώτη φάση ζητούν να συζητηθεί το ως άνω θέμα αλλά και το γενικότερο  θεσμικό πλαίσιο της «αλληλοβοήθειας» με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των εργαζομένων-συνταξιούχων-ανέργων στο ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Με πλήρη ενημέρωση από το Προεδρείο για την οικονομική κατάσταση και διαχείριση των αποθεματικών της Ένωσης  σε σχέση κα με τα πορίσματα των ελέγχων που εδώ και καιρό διενεργούνται από το ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (ΣΔΟΕ) με εντολή της εισαγγελίας καταπολέμησης της διαφθοράς, χωρίς καμία ενημέρωση από το Προεδρείο ακόμη και για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.